Macaronmix (22% mandlí) - 500g
Macaronmix - bílá směs na přípravu Makronek - 500g
Macaronmix (22% mandlí) - 500g
Makronky jsou vrcholem cukrářského umění. Jejich výroba tradičním způsobem není vůbec snadná.
Záleží na každé ingredienci i technologickém postupu. S pomocí naší kompletní směsi Macaronmix vyrobíte tyto oblíbené mandlové cukrovinky přesně takové, jaké mají být - hladké na povrchu, bez prasklinek, křupavé navenek a přitom měkké uvnitř, nadýchané, s příjemnou mandlovou chutí.
Klasické makronky hrají barvami, bývají plněné náplní barevně sladěnou s makronkem. Makronky můžete použít i jako efektní dekoraci cukrářských výrobků, především dortů a minizákusků.
Směs lze barvit potravinářskou barvou
Složení: cukr, mandle (22%), škrob pšeničný, vaječný bílek sušený, rostlinný olej (řepkový), emulgátory (E472b, E477), glukózový sirup sušený, sušené odtučněné mléko, zahušťovadlo E415, sůl
Alergeny: obiloviny obsahující lepek(tj.pšenice,žito,ječmen,oves,pšenice špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy)a výrobky z nich, glukozového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje, vejce a výrobky z nich, může obsahovat stopy sojových bobů a výrobků z nich, mléko a výrobky z něj(včetně laktozy), suché skořápkové plody (tj.mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy,pistácie....)
Použití:
Makronky: 500g Macaronmix, 100g voda - Suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň po dobu 5 min. Sáčkem s hladkou trubičkou nastříkáme na plech pokrytý silikonovým plátem cca 120 makrónků (přibližně 10 g těsta) a necháme schnout cca 1 hod. Pečeme cca 25 min. při 140-150°C.
Náplň: 100g Macaronmix, 125g máslo, 10g Compound (ochucovadlo) - Máslo pokojové teploty smícháme se směsí a ochucovací pastou Compound.
Kompletace: Vychladlý makronek plníme náplní (4 g) a přiklopíme druhým makronkem.