Skladem
Otevírací formičky na nepečené cukroví i marcipán
Recept:
Suroviny:
Těsto: 22 dkg moučkového cukru, 24 dkg rozemletých piškotů, 13,5 dkg másla, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 1 sáček vanilkového cukru.
Krém:10 dkg másla, 1 lžíce rumu, 1 žloutek, 8 dkg moučkového cukru.
Jednoduchá náplň:rozemleté piškoty a vaječný koňak
Postup:
Smícháme piškoty, změklé máslo, cukr, kakao, oříšky mléko a rum. / místo mléka můžeme přidat víc rumu / a vypracujeme vláčné těsto.
Ze surovin na náplň vymícháme hladký krém.
Z těsta uděláme vždy malou kuličku, kterou vtlačíme do formičky a střed naplníme krémem. Celé potom přilepíme na piškot.
Velikost: 3,7cm